dun haar dikker maken haaruitval vrouwen haarverlies stress stress haarverlies stress haaruitval dun haar behandeling

HAARUITVAL - KAALHEID - HAARVERLIES

 

KAALHEID GENETISCH BEPAALD

KAAL HOOFD - DANK U PAPA

Veel aspecten, waaronder stress, spelen mee bij kaalheid. Ook is er een genetisch invloed. Onderzoek laten uitschijnen dat een gen van papa meespeelt bij het ontstaan van kaalheid, meer bepaald bij mannelijke kaalheid. Ook al is er een genetische factor bij haaruitval, toch kunnen we het haarverlies soms een halt toeroepen.

 

NIEUWS HAARUITVAL

Kaalheid - kaal hoofd kan komen van vader

Duitse en Britse wetenschappers hebben onafhankelijk van elkaar een nieuw gen ontdekt dat een rol speelt in vroegtijdige mannelijke kaalheid.

Het gen bevindt zich op chromosoom 20 en kan zowel langs vaderszijde als langs moederszijde gerfd worden. De resultaten van onderzoek aan de Universiteit van Bonn en aan het King's College in Londen zijn in het vakblad Nature Genetics gepubliceerd.

Tot dusver was maar n risicogen op het X-chromosoom bekend, en dat kan uitsluitend van de moeder gerfd worden. Een op de zeven mannen heeft een van beide risicogenen in het bloed. Zijn beide genen aanwezig dan heeft de drager ervan zeven keer meer kans op vroegtijdige kaalheid. Langs welk mechanisme beide genen leiden tot haarverlies is nog niet bekend.

Het belang van dit wetenschappelijk onderzoek reikt verder dan het esthetische. Vroegtijdige kaalheid gaat vaak gepaard met andere problemen zoals overgewicht, hart- en vaataandoeningen, hoge bloeddruk, prostaatproblemen en diabetes. Mogelijk spelen biede kaamlheid genen hierbij ook een rol.

De nieuwe vondst kan van belang zijn voor genetische tests. Momenteel biedt de Amerikaanse firma Hair DX een test aan die genetische aanleg - op basis van het risicogen op het X-chromosoom - aantoont. Dit kan mannen die vroegtijdige kaalheid vrezen een bom geld aan cosmetische middeltjes besparen.

Middelen tegen haaruitval

Duits onderzoek aan de universiteit van Dusseldorf toonde aan dat van de 21 onderzochte middelen tegen haaruitval, maar 2 ook effectief resultaat opleverden. Het gaat om een middel op basis van de werkzame stof Minoxidil dat effect bleek te hebben - maar het is niet geweten via welk mechanisme - en om de werkzame stof Finasterid. Deze verlaagt de werking van testosteron aan de haarwortel.

 terug naar boven

  oatmeal diet - body sugaring - auto huren - elektrische vouwfiets - fietsdrager kopen - haaruitval
haaruitval bij mannen haaruitval bij vrouwen haaruitval bij kinderen haaruitval peuters haaruitval per dag haaruitval producten haaruitval remedies haaruitval roos haaruitval ijzer vrouwen en haaruitval mannen en haaruitval kinderen en haaruitval haarverlies vrouwen haaruitval zink haarverlies kinderen haaruitval tegengaan haaruitval test