dun haar dikker maken haaruitval vrouwen haarverlies stress mesolift stress haaruitval dun haar behandeling

HAARUITVAL - KAALHEID - HAARVERLIES

 

HAARUITVAL EN IJZERTEKORT OF IJZERGEBREK

HAARVERLIES EN IJZERPILLEN

Een veelvoorkomende reden voor haarverlies is ijzertekort. Vooral bij haaruitval bij vrouwen kan ijzergebrek een oorzaak zijn. Iedere maand verliest het lichaam van een vrouw ijzer vanwege de menstruatie. Uit onderzoeken blijkt een duidelijke link tussen ijzertekort en haaruitval.

De oplossing ligt niet vooral in het nemen van ijzerpillen, maar in een aanpassing van de voeding waardoor er minder kans ontstaan op haaruitval door ijzertekort.

NIEUWS HAARUITVAL

Ijzertekort leidt tot haaruitval

Veel mensen leven op een manier die een ijzertekort erger maakt. Koffie, cola en andere cafe´ne-houdende dranken hinderen de absorptie van vitaminen en mineralen en verhogen bovendien hun uitscheiding. Je maakt een ijzergebrek zo alleen maar erger. Als dit ijzertekort niet via voeding wordt aangevuld, wordt de ijzervoorraad van het lichaam zo laag dat er haaruitval gaat optreden. Heb jij wellicht een ijzergebrek? Ga bij twijfel even langs je huisarts voor een bloedtest.

Wat de oorzaak van haaruitval ook is, zowel bij mannen als vrouwen, een ijzertekort in het bloed verergert het probleem. Uit onderzoeken is gebleken dat, als de ijzervoorraden van mensen met haaruitval worden aangevuld, de kans groter is dat hun haar teruggroeit of op zijn minst niet meer uitvalt. Ze hoeven niet noodzakelijk aan bloedarmoede te lijden. Uit eigen initiatief een ijzersupplement nemen zonder doktersadvies is niet verstandig, want te veel ijzer kan heel gevaarlijk zijn voor de gezondheid. IJzer is geen wondermiddel bij haaruitval. IJzersupplementen veroorzaken meestal constipatie en maag-darmklachten.

Bepaling ijzergehalte

Het totale ijzergehalte in het lichaam kan bepaald worden door het ferritinegehalte in het bloed te meten. Ferritine is een eiwit dat een belangrijke rol speelt bij de ijzeropslag. In de regel geldt dat, hoe minder ferritine er in het bloed zit, hoe minder ijzer ons lichaam opslaat. Volgens wetenschappers is het gehalte dat de meeste artsen als normaal beschouwen - 10-15 ng/mL - eigenlijk te laag. Volgens hen zou een concentratie van 50 Ó 70 ng/mL noodzakelijk zijn om de haargroei te bevorderen. Zeer lage ijzerconcentraties verlagen de drempel voor alle vormen van alopecie bij genetisch voorbestemde personen. Als ijzertekort evolueert naar bloedarmoede, kan het op een ernstige aandoening wijzen.

Oorzaken van ijzertekort

Ijzergebrek met als gevolg verminderde haargroei en haarverlies kan verschillende oorzaken hebben:

Ijzer in onze voeding

IJzer zit vooral in:

 terug naar boven

  oatmeal diet - body sugaring - auto huren - elektrische vouwfiets - fietsdrager kopen - haaruitval
haaruitval bij mannen haaruitval bij vrouwen haaruitval bij kinderen haaruitval peuters haaruitval per dag haaruitval producten haaruitval remedies haaruitval roos haaruitval ijzer vrouwen en haaruitval mannen en haaruitval kinderen en haaruitval haarverlies vrouwen haaruitval zink haarverlies kinderen haaruitval tegengaan haaruitval test