dun haar dikker maken haaruitval vrouwen haarverlies stress stress haarverlies stress haaruitval dun haar behandeling

HAARUITVAL - KAALHEID - HAARVERLIES

 

HAARVERZORGING EN HAAR BORSTELEN

HAAR BORSTELEN EN HAARUITVAL

Niet alleen bij tanden poetsen is de techniek van belang, mmar ook bij haar borstelen is het aangewezen de juiste techniek toe te passen als we haaruitval willen beperken. Haar borstelen heeft verschillende voordelen, maar als we haarverlies willen beperken dan kunnen onderstaande tips u verder helpen. Hoewel er onderzoeken zijn die beweren dat haar borstelen juist nog meer tot haaruitval kan leiden.

 

NIEUWS HAARUITVAL

Waarom moeten we ons haar borstelen?

Het is goed voor je haar om het elke dag zacht en uitvoerig te borstelen. Dankzij de herhaalde bewegingen verspreiden de natuurlijke oliën zich over onze volledige haardos. Het haar wordt zo gevoed en gaat glanzen. Bovendien wordt de microcirculatie in de hoofdhuid door het borstelen gestimuleerd, onzuiverheden en schilfers worden verwijderd en het verlucht uw haar, het krijgt zijn volume terug.

Voordelen van haar borstelen?

Door het haar te borstelen versoepelt en ontspant de huid, het borstelen zorgt ervoor dat de producten die je gebruikt makkelijker in de hoofdhuid dringen. Het versterkt de werking en het verbetert de circulatie en de voeding van de haarwortels.

Hoe ons haar borstelen?

Borstl uw haar minimaal 1 minuut en dit twee keer per dag, één keer ‘s morgens en één keer ‘s avonds. Je mag het haar nooit hard en agressief door borstelen! Ga eerst met de kam door uw haar, om het te ontwarren. Begin daarbij met de haarpunten en verwijder eventuele knopen. Trek niet, maar ga geleidelijk te werk, lok per lok. Hou uw hoofd naar beneden tijdens het borstelen en borstel van de nek naar het voorhoofd, vervolgens van de zijkanten naar de kruin en ten slotte van het voorhoofd naar de nek. Heeft u uw haar gewassen, wacht dan tot het 80 % droog is alvorens het te borstelen (nat haar is brozer). De juiste borsteltechniek werkt preventief mbt haaruitval.

De juiste haarborstel

Kies een kam met brede tanden voor het ontwarren. Verkies natuurlijke materies. Everzwijnhaar en varkenshaar zijn ideaal. Metaal breekt het haar en beschadigt de hoofdhuid, kunststof rukt de haren uit en maakt ze elektrisch geladen. Voor lang haar is een brede, platte borstel te verkiezen, voor kort haar een kleine platte, voor krulhaar een kleine ronde. Spoel uw kam en uw borstel minstens één keer per week met water en zeep.

Haar borstelen en kaalheid

Artsen raden patiënten aan hun haar te borstelen bij beginnende kaalheid. Nu blijkt dat dit net kaalheid in de hand werkt. Wie zijn haar twee keer per dag borstelt heeft tot drie keer meer kans om zijn haar te verliezen dan zij die dit slechts een keer per dag doen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Israëlische dermatoloog Alexander Kirdman bij 14 proefpersonen. "Dit is een heel verrassend resultaat, want veel artsen raden borstelen aan bij haarverlies. Omdat het de bloedcirculatie in je hoofdhuid verbetert, zou dit de haargroei moeten stimuleren", besluit Alexander Kirdman.

 terug naar boven

  oatmeal diet - body sugaring - auto huren - elektrische vouwfiets - fietsdrager kopen - haaruitval
haaruitval bij mannen haaruitval bij vrouwen haaruitval bij kinderen haaruitval peuters haaruitval per dag haaruitval producten haaruitval remedies haaruitval roos haaruitval ijzer vrouwen en haaruitval mannen en haaruitval kinderen en haaruitval haarverlies vrouwen haaruitval zink haarverlies kinderen haaruitval tegengaan haaruitval test