dun haar dikker maken haaruitval vrouwen haarverlies stress stress haarverlies stress haaruitval dun haar behandeling

HAARUITVAL - KAALHEID - HAARVERLIES

 

WEERINVLOED OP JE HAARDOS

HET WEER BEINVLOEDT ONS HAAR

We genieten van de zomer van heerlijk droog en warm weer. We mopperen soms in de winter bij koud en nat weer. Maar wat met ons haar! Be´nvloedt het weer ook ons haar en bestaat er een verband met haaruitval of kaalheid? Het wisselen van het seizoen heeft een grote invloed op je haar. Door de koude, droge lucht gaan je haarschubben open staan, en wanneer je naar binnen gaat waar het warm is, verdwijnt het vocht uit je haar. Met als resultaat: droog, statisch en kroezig haar. En doordat het kouder wordt, trekken onze bloedvaten zich terug, waardoor onze haarvaten minder voeding krijgen, wat haaruitval betekent.

 

NIEUWS HAARUITVAL

Invloed weersomstandigheden op haar en haaruitval

Be´nvloed door het weer voelen we ons afwisselend vrolijk en triest, goed en slecht. Het kan er voor zorgen dat wij ons verfrist en energiek voelen of zelfs gewoon oud. Zo kan het weer ook zijn invloed uitoefenen op ons haar en zelfs haaruitval.

Invloed zomer op haar en haaruitval

Wanneer we aan de zomer denken, dwalen onze gedachten automatisch af naar het strand en de zwembaden. De gemiddelde persoon zal in de zomermaanden meer uren buitenshuis doorbrengen en twee van de belangrijkste factoren van de zomer zijn hitte en vochtigheid. Elke vrouw zal kunnen beamen dat hitte en vochtigheid een kapsel kunnen verwoesten. De natuurlijke verbindingen in het haar worden door de warmte en het vocht in de lucht verbroken. Dit is ook de reden waarom we in staat zijn ons vochtige haar met behulp van krulspelden en de f÷hn of droogkap en ons droge haar met de krultang en de straightener te stylen. Het in model gebrachte haar blootstellen aan een hete en vochtige omgeving zal de natuurlijke verbindingen opnieuw verstoren, waardoor het haar terugkeert naar zijn oorspronkelijke staat. Bij haar dat van nature steil is, zullen de krullen uitzakken, terwijl van nature krullend haar dat met de straightener was behandeld de neiging zal hebben om te gaan krullen en kroezen. Er zijn styling producten die je helpen de haarschacht af te sluiten zodat het haar immuun zal zijn voor de weersinvloeden, echter deze producten zullen maar in bepaalde mate helpen. Een andere voorkomend probleem is beschadiging door de zon. Op dezelfde wijze als de UV straling van de zon het melanine in de huid kan be´nvloeden, zo kan het ook veranderingen bewerkstelligen in het melanine van het haar. Langdurige bloostelling aan zonlicht kan het haar opbleken en kan de kleur soms zelfs, wanneer we met een kunstmatige kleuring van het haar te maken hebben, in een ongewenste nuance veranderen. De UV stralen dringen de haarschacht binnen en verstrooien het melanine dat zijn kleur aan het haar geeft.

Invloed winter op haar en haaruitval

De meest voorkomende aan het weer gerelateerde effecten op het haar in de winter worden veroorzaakt door de kou en vooral door de temperatuurschommelingen tussen koude buitenlucht en verwarmde ruimten en door statische elektriciteit. Koude, droge lucht is in staat de schublaag van het haar te openen. Wanneer men hierna in een warmere temperatuur komt, dan zal het vocht binnenin het haar gemakkelijk kunnen weglekken, met droog en kroezig haar als resultaat. Dit zijn ook perfecte omstandigheden voor statische elektriciteit, waardoor het haar onbeheersbaar wordt.

Invloed wind op haar en haaruitval

Blootstelling aan aanhoudende en sterk wind kan klitten en knoopjes in golvend en krullend haar veroorzaken. De wind slaat de haren tegen elkaar aan waardoor de schublaag opgeruwd wordt. Hierdoor kunnen de haren gemakkelijk in elkaar vasthaken. Bovendien kunnen deze haareinden gemakkelijker splijten. De meeste problemen kunnen met moderne styling producten onder controle gehouden worden, maar deze producten kunnen geen wonderen verrichten.

 terug naar boven

  oatmeal diet - body sugaring - auto huren - elektrische vouwfiets - fietsdrager kopen - haaruitval
haaruitval bij mannen haaruitval bij vrouwen haaruitval bij kinderen haaruitval peuters haaruitval per dag haaruitval producten haaruitval remedies haaruitval roos haaruitval ijzer vrouwen en haaruitval mannen en haaruitval kinderen en haaruitval haarverlies vrouwen haaruitval zink haarverlies kinderen haaruitval tegengaan haaruitval test