dun haar dikker maken haaruitval vrouwen haarverlies stress mesolift stress haaruitval dun haar behandeling

HAARUITVAL - KAALHEID - HAARVERLIES

 

KAALHEID BINNENKORT VERLEDEN TIJD

STAMCELLEN TEGEN HAARUITVAL

Amerikaanse onderzoekers denken dat ze kaalheid bij mannen kunnen verhelpen. Haar kan ook op blinkende knikkers blijven groeien, het moet alleen worden gestimuleerd met een crème.

kaalheid vrouwen

NIEUWS HAARUITVAL

Haaruitval verhelpen

De doorbraak in de strijd tegen haaruitval is bereikt door Amerikaanse onderzoekers van de Universiteit van Pennsylvania. Kaalheid blijkt niet eenvoudigweg een gebrek aan haar te zijn, het probleem zit veeleer in het nieuwe haar dat moet worden aangemaakt.

'Ook op blinkende knikkers groeit haar', verduidelijkt onderzoeksleider dr. George Costarelis. 'Of beter: haartjes. Die zijn zo microscopisch klein dat ze niet met het blote oog te zien zijn, vandaar de klassieke, kale schedel en terugtrekkende haarlijn.' De onderzoekers hopen nu een crème te ontwikkelen die de stamcellen stimuleert om normaal haar te produceren.

Door een 'productiefout' produceren de haarzakjes, waaruit haren groeien, bij kalende mannen haartjes die zo miniscuul zijn dat ze met het blote oog onzichtbaar zijn. Dit veroorzaakt de klassieke 'kale' schedel en terugtrekkende haarlijn. De onderzoekers ontdekten dat de fout ligt bij de stamcellen die het nieuwe haar maken. Ze hopen dat mannelijke kaalheid 'genezen' kan worden door de normale functie van de stamcellen te manipuleren, waardoor er weer volwaardige haren uit de haarzakjes kunnen groeien. Het team vergeleek de werkende en falende haarzakjes van mannen. Op de kale plekken waren evenveel stamcellen aanwezig, maar minder volwassen cellen. Daardoor krimpen de haarzakjes en groeit er kleiner haar. "Dat er zich normale aantallen stamcellen op de kale schedel bevinden, geeft ons hoop die stamcellen weer te kunnen activeren", zegt onderzoeksleider dr. George Costarelis. In de toekomst hopen de onderzoekers een crème te ontwikkelen die de stamcellen stimuleert normaal haar te produceren.

Tal van kale heren zouden zo'n crème ongetwijfeld opgelucht kopen. Want kaalheid en haaruitval blijft vaak nog moeilijk te aanvaarden. Helmut Lotti liep zeventien jaar ongemerkt rond met een toupetje. Zijn Nederlandse collega Frans Bauer, die last had van almaar dunner haar, heeft beslist onmiddellijk open kaart te spelen. 'Velen zullen ervan schrikken, maar ik heb door mijn ijdelheid een haarstamceltransplantatie ondergaan in Maastricht', onthulde hij op zijn website. 'Dit resulteerde in een mooi kortgeschoren bolletje. Daar komen straks weer krullen.'

Frans Bauer is de zoveelste in het rijtje die de strijd tegen de naderende kaalheid te lijf gaat met een esthetische ingreep. Hij volgt het voorbeeld van muzikant/producer Fred Bekky, voetbaltrainer Dick Advocaat en ex-wielerkampioenen Roger De Vlaeminck en Johan Museeuw.

Maar is zoveel moeite wel nodig? 'De maatschappij aanvaardt kaalheid wel degelijk. Het zijn de mannen zelf die het niet accepteren', weet Annick Jeangout van de Haarkliniek in Sint-Niklaas. 'Ze zien het als een teken dat ze ouder worden', vult Jules Smedts van Haarwerken Smedts in Boom aan. Mannen die struikelen over hun haaruitval, hebben een probleem met hun zelfbeeld, bevestigt dermatologe Veronique Meuleman (Sint-Andries Tielt). 'Kaalheid is de regel in het rusthuis en de uitzondering in de disco. Haargroei, ook onder de oksels, verandert met het seksueel rijper worden. In die zin zal een kalende twintiger zich minder aantrekkelijk voelen, terwijl een zestiger rijpheid en wijsheid zal uitstralen.'

Veel mannen zullen verheugd zijn met dit nieuws. Kaalheid is een veelvoorkomend probleem en lang niet iedereen zit er op te wachten om hun haar kwijt te raken. De komende tijd zullen er dan ook meer onderzoeken worden gedaan naar kaalheid bij mannen om uit te zoeken hoe haaruitval het beste en snelst kan worden opgelost.

8 remedies tegen haaruitval

 terug naar boven

  oatmeal diet - body sugaring - auto huren - elektrische vouwfiets - fietsdrager kopen - haaruitval
haaruitval bij mannen haaruitval bij vrouwen haaruitval bij kinderen haaruitval peuters haaruitval per dag haaruitval producten haaruitval remedies haaruitval roos haaruitval ijzer vrouwen en haaruitval mannen en haaruitval kinderen en haaruitval haarverlies vrouwen haaruitval zink haarverlies kinderen haaruitval tegengaan haaruitval test