dun haar dikker maken haaruitval vrouwen haarverlies stress mesolift stress haaruitval dun haar behandeling

HAARUITVAL - KAALHEID - HAARVERLIES

 

KAYLA MARTELL LIJDT AAN ALOPECIA AREATA

FINALISTE MISS AMERIKA IS KAAL

Ze is mooi, jong en kaal. De 22-jarige Kayla Martell, Miss Delaware, heeft geen haar door een zeldzame ziekte. Maar dat houdt haar niet tegen om deel te nemen aan de finale van Miss Amerika later deze week.

kaalheid vrouwen

NIEUWS HAARUITVAL

Alopecia Areata en Miss Amerika

Kayla Martell, Miss Delaware, volgt ondanks haar kaalheid door Alopecia Areata haar droom en doet mee aan de Miss America verkiezing. Tijdens haar werk draagt Martell een pruik, maar thuis wil ze zichzelf zijn. De 22-jarige Kayla Martell lijdt de helft van haar leven al aan Alopecia Areata, een zeldzame aandoening die onverklaarbare haaruitval veroorzaakt. Martell doet al vanaf haar dertiende mee aan schoonheidswedstrijden en draagt dan altijd een pruik waardoor haar kaalheid verborgen blijft.

In de Today Show vertelt ze: “Als ik thuis ben met mijn familie, draag ik geen pruik – dat is wie ik ben. Als ik dans of op de sportschool train, draag ik hem niet.” Toen Martell dertien was, had ze helemaal geen haar meer. Zelf had ze nog nooit aan een pruik gedacht, totdat haar moeder op het idee kwam. “Mijn moeder kwam met een lelijke, bruine pruik thuis. Ik weet niet waarom, want ik ben van nature blond en iedereen in mijn familie is blond. Ik droeg de pruik naar school, maar deed hem halverwege de dag af. Ik stopte hem in mijn rugtas en keek er nooit meer naar om.”

Vreemd genoeg lijkt Matrell’s haar heel langzaam terug te komen en moet ze het binnenkort scheren om haar pruik goed te kunnen vastplakken. Martell is zelfverzekerd en vindt het een voordeel dat ze haar kapsel een avond van te voren in model kan brengen. “Het is geweldig om mee te reizen en zo gemakkelijk. Ik draag één pruik tijdens het reizen en houd er één in model.” Net als alle Miss America deelneemsters komt Matrell op voor een goed doel. Haar doel is de National Alopecia Areata Foundation. “Meer dan vijf miljoen mensen hebben Alopecia Areata.” Martrell hoopt dat mensen steeds beter begrijpen dat kale mensen niet per definitie ziek zijn. Haaruitval hoort geen taboe te zijn!

 terug naar boven

  oatmeal diet - body sugaring - auto huren - elektrische vouwfiets - fietsdrager kopen - haaruitval
haaruitval bij mannen haaruitval bij vrouwen haaruitval bij kinderen haaruitval peuters haaruitval per dag haaruitval producten haaruitval remedies haaruitval roos haaruitval ijzer vrouwen en haaruitval mannen en haaruitval kinderen en haaruitval haarverlies vrouwen haaruitval zink haarverlies kinderen haaruitval tegengaan haaruitval test