dun haar dikker maken haaruitval vrouwen haarverlies stress mesolift stress haaruitval dun haar behandeling

HAARUITVAL - KAALHEID - HAARVERLIES

 

HAARUITVAL EN PROSTAAT

HAARUITVAL EN PROSTAATVERGROTING

Bestaat er een verband tussen haaruitval en prostaatproblemen.

NIEUWS HAARUITVAL

Haaruitval en prostaat

Spaanse onderzoekers hebben gekeken of er een verband bestaat tussen prostaatproblemen en haaruitval. Dit omdat mannen met haaruitval een hoger niveau van 5-alpha-reductase hebben. Dit is een chemische stof die het mannelijk hormoon testosteron omzet in dihydrotestosteron, de boosdoener bij een erfelijke haaruitval.

Prostaatvergroting

Diezelfde 5-alpha-reductase speelt ook een rol bij prostaatvergroting. Dus hebben de onderzoekers via laboratoriumonderzoek van de urine het verband proberen aan te tonen.

Finasteride

Prostaatvergroting, iets dat klachten geeft in de lagere urinewegen, wordt vaak behandeld met finasteride (Proscar) in een dosering van 5 mg. Haaruitval wordt tegenwoordig ook behandeld met finasteride (Propecia) in een dosering van 1 mg.

De studie haaruitval en prostaat

De studie haaruitval en prostaat werd gedaan met 30 mannen die last hadden van erfelijke haaruitval en 30 mannen met een volle kop met haar. De bevindingen met een echo onderzoek waren als volgt:

Conclusie haaruitval en prostaat

Voor kalende (kale) mannen is een preventief prostaatonderzoek zeker aan te bevelen.

 terug naar boven

  oatmeal diet - body sugaring - auto huren - elektrische vouwfiets - fietsdrager kopen - haaruitval
haaruitval bij mannen haaruitval bij vrouwen haaruitval bij kinderen haaruitval peuters haaruitval per dag haaruitval producten haaruitval remedies haaruitval roos haaruitval ijzer vrouwen en haaruitval mannen en haaruitval kinderen en haaruitval haarverlies vrouwen haaruitval zink haarverlies kinderen haaruitval tegengaan haaruitval test