dun haar dikker maken haaruitval vrouwen haarverlies stress mesolift stress haaruitval dun haar behandeling

HAARUITVAL - KAALHEID - HAARVERLIES

 

HAARUITVAL EN DUN HAAR DIKKER MAKEN

HAARVERZORGING BIJ DUN HAAR

Dun haar is een teken dat de haarwortels niet gezond zijn. Dun haar valt eerder uit dan dik haar. Vaak gebeurt dit tijdens het haarwassen. Nat haar is zwaarder dan droog haar. Kamt men natte haren, dan wordt het haar uit de wortels getrokken. Zachtjes en voorzichtig wassen helpt hierbij niet echt, ook niet door een kam of borstel met wijdverspreide tanden te gebruiken. In alle gevallen zijn de haarwortels te zwak. Dit leidt tot haaruitval.

NIEUWS HAARUITVAL

Wat is dun haar

Fijn of dun haar heeft slechts een fractie van de diameter van dik haar, namelijk ongeveer 0,02 in plaats van 0,07 mm. Het haar heeft niet alleen een optisch, maar ook een daadwerkelijk gebrek aan steun en volume. Daarom valt het na het kappen makkelijk samen. Bovendien is het op basis van de fijne structuur buitengewoon gevoelig. Schadelijke milieu-invloeden zijn zo sneller merkbaar dan bij dik haar. Vandaar dat dun haar nood heeft aan speciale verzorgingsproducten, waarvan de bestanddelen het haar méér volume en veerkracht geven.

Oorzaken van dun haar

Er zijn verschillende oorzaken waarom haren dunner worden: stress, erfelijkheid, Alopecia androgenetica DHT, zwangerschap, menopauze, permanentbehandelingen etc.

Oplossingen voor dun haar

Oplossingen om het haar er dikker en volumineuzer uit te laten zien, zijn meestal niet blijvend. Door het gebruik van haarverdikkingsmiddelen of andere haarbehandelingen lijkt het haar iets dikker, maar op termijn schaden ze het haar. Direct boven de hoofdhuid is het haar dikker, naar het einde wordt het dunner. Om dun haar te voorkomen kan men het haar korter knippen, daar waar het dunner begint te worden. Een tijdje gaat dat wellicht goed, maar men loopt het risico dat de haarwortels zwakker worden en het haar nog dunner. Men moet het haar dan steeds korter knippen tot niets meer over blijft. Soms denkt men ook dat het scheren van de hoofdhuid de haren dikker maakt. Het nieuwe haar ziet er dan dikker uit, zolang het nog kort is. Maar zodra het opnieuw aangroeit en zijn oude lengte heeft bereikt, is het haar net zo dun als vóór het scheren. <+p>

De beste oplossing voor dun haar is de haarwortels gezond te maken.

Verzorging van dun haar

Doordat dun haar vaak dicht op de hoofhuid ligt, wordt het eerder vet en wil je het waarschijnlijk vaker wassen. Het is het beste om bij dun haar een hele milde shampoo te gebruiken en daar zo min mogelijk van te gebruiken. De speciale volumeshampoo's die de meeste merken in hun assortiment hebben zijn ook geschikt. Gebruik ook crèmespoeling en styling crème die afgestemd zijn op dun haar.

Verven, stylen, gel en spray bij dun haar

Dun haar moet voorzichtig behandeld worden. Door de hitte van de fohn en teveel stylen zal fijn haar de elasticiteit snel kwijtraken. Gebruik producten die geen agressieve bestanddelen bevatten zoals alcohol. Als je je haar wilt verven, denk dan aan highlights. Dit is veel minder belastend dan het verven van al je haar. Bovendien is het speelse effect van highlights juist heel goed bij dun haar. Wax is niet echt een geschikt product voor dun haar. Het maakt het haar zwaar en laat het snel vet lijken. Gebruik liever een mousse.

Geschikt kapsel voor dun haar en fijn haar

Een geschikt kapsel is gebaseerd op een aantal factoren: de gezichtsvorm, de textuur van het haar, het groeipatroon ervan, het natuurlijke golfpatroon en de haardichtheid. Met dun bezaaid haar is het de bedoeling om je te helpen eruit te zien alsof je méér haar had. Eén van de makkelijkste manieren is het toevoegen van volume door krullen en lagen. Als het haar van nature krullend is, dan zal het toevoegen van enkele laagjes je méér lift en volheid geven en het doen lijken alsof je méér haar had.

Als je haar voldoende laag in dichtheid is zodat je de hoofdhuid doorheen de haren gaat zien, overweeg je best om je haarkleur te verhelderen zodat er minder contrast is tussen je haarkleur en de kleur van je hoofdhuid. Shampoos en conditioners die zorgen voor méér volume zullen ook helpen om het haar een vollere look te geven.

Het is mogelijk dat je met dun haar haar eigenlijk fijn haar bedoelt. Je verwijst dan naar de dikheid van de individuele haarlok. Als je fijn haar hebt, dan kunnen gelaagde kapsels er lelijk uitzien, tenzij de laagjes miniem zijn, zoals het meer gaan afschuinen van de haarpunten in plaats van de echte lagen. Afhankelijk van de dichtheid van het fijne haar en je gezichtsvorm, kan een A-lijn bob er erg aantrekkelijk uitzien. Als je extra volume nodig hebt om de gezichtsvorm in evenwicht te brengen, probeer dan een krullend kapsel (permanent) met een blunt cut (overal gelijke lengte).

Als je een langer durend effect wil, overweeg dan een body wave met behulp van een permanent op basis van zuur. Deze permanenten doen de haarschacht zwellen en maken de diameter van de haartjes echt dikker. Je kan het haar rollen op brede rollers om het klassieke effect van kronkelige permanent te vermijden. Het resultaat is dikker haar met een zachte golving en een vollere look.

 terug naar boven

  oatmeal diet - body sugaring - auto huren - elektrische vouwfiets - fietsdrager kopen - haaruitval
haaruitval bij mannen haaruitval bij vrouwen haaruitval bij kinderen haaruitval peuters haaruitval per dag haaruitval producten haaruitval remedies haaruitval roos haaruitval ijzer vrouwen en haaruitval mannen en haaruitval kinderen en haaruitval haarverlies vrouwen haaruitval zink haarverlies kinderen haaruitval tegengaan haaruitval test